3. Odžački polumaraton 24. 9. 2017.

3. Odžački polumaraton 24. 9. 2017.

   3. Od_a_ki polumaraton IV

     Jednog lepog nedeljnog prepodneva u ranu jesen održan je treći Odžački polumaraton. Još proletos sam odabrao da na njemu učestvujem i u maju uplatio startninu. Raspored događaj koji su mu prethodili nije mi baš sasvim odgovarao, jer sam te noći ili bolje rečeno jutra stigao sa školske ekskurzije u Krakov koja je trajala ukupno 5 dana, tako da sam odspavao svega dva sata, a i noć pre toga u hotelu u Poljskoj sam spavao svega 4 sata. Predvideo sam da će se nešto tako i dogoditi, tako da sam i postavio sebi cilj da ovu trku istrčim kao solidan nedeljni trening dužine u vremenu nekih 1h i oko 40minuta, da se skroz ne istrošim.

3. Od_a_ki polumaraton I

Malo članova Trona, a i Subotičana uopšte se prijavilo. Još par dana pre trke sam se dogovorio sa Nemanjom Rajkovićem da idemo zajedno, a on je išao svojim kolima i došao je to jutro iza 8h po mene. Putovanje do Odžaka, nekih 85-90km nam je brzo prošlo u razgovoru o trkama i životu. Stigli smo na vreme da podignemo startne pakete, pozdravimo se sa ljudima koje poznajemo, dosta smo razgovarali sa Nikšom Papićem, da se presvučemo i zagrejemo za trku. Posle oblačnog jutra izašlo je sunce i nije više bilo hladno. Start je bio u samom centru, blizu sportske hale, a trasa je obuhvatala, 4 kruga kroz mesto. Čitavu trku sam išao zajedno sa Nemanjom, a kraj staze u jednoj ulici su bili neki njegovi rođaci koji su ga pozdravljali svaki krug. Početak je bio malo brži, a posle smo ustalili tempo na nekih 4:35 po kilometru. U poslednjem četvrtom krugu Nemanja je malo usporio, a i ja sam bio umoran, mada sam mogao da pojačam, ali ipak sam gledao da mi on priđe više jer je bio blizu ličnog rekorda. Pali smo malo u tempu. Ipak na kraju smo ušli ispod 1:38 u cilj, Nemanja sekundu ispred mene jer ima dobar finiš. Drago mi je bilo što je uspeo da obori lični rekord.

3. Od_a_ki polumaraton II

Nisam se potpuno iscrpeo što mi je i bio cilj, a posle je usledilo druženje uz kafu sa Kristiforom, Damirom i još nekim Subotičanima, a onda fantastičan ručak koji su domaćini organizovali za trkače, pasulj u kotliću sa kobasicom, papcima i ostalim dodacima. Posle ručka bilo je proglašenje pobednika, u apsolutnoj kategoriji kao i po uzrasnim kategorijama. Ko bi rekao da će Odžačani dovesti dva takmičara Kenijca, od kojih je jedan pobedio sa rezultatom 1:03:31 i Kenijku koja je pobedila u ženskoj konkurenciji. Takođe su tu bili i dobri domaći trkači na duge staze poput Kristijana Stošića, Novopazarca Ajdarevića, Nenada Živkovića, Marka Rankovića, Zorana Radičanina, Teodore Simović, Nore Trklje i drugih. Sreo sam se i sa još nekim meni poznatim trkačima i porazgovarao, poput Ace Topole. Zadovoljni, nakon ručka i proglašenja pobednika, Nemanja i ja smo oko 15h napustili Odžake i krenuli put Subotice.

3. Od_a_ki polumaraton III

 

 

 

 

 

Pogledajte srodne članke...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *