5 VPŠ NOVOSADSKI KROS, 11. 03. 2018.

5 VPŠ NOVOSADSKI KROS, 11. 03. 2018.

5 VP_ kros

 

U organizaciji Gorana Vendlenera, poznatog petrovaradinskog atletičara i maratonca, člana Atletskog kluba Vojvodina i glavnog sponzora trke Visoke poslovne škole strukovnih studija, održan je petu godinu za redom humanitarni kros čija je startnina išla kao prilog deci bez roditelja u Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, ili kako su to organizatori nazvali „za dečji osmeh“. Po lepom gotovo prolećnom vremenu okupilo se preko 300 trkača i rekreativaca. U 10h su započele dečje trke za predškolce na 100m, za niže razrede osnovne na 400m i za više razrede osnovne škole na 800m. Oko 10 minuta nakon 11h startovala je glavna trka na 10,5km ili 5 krugova po 2,1km u kojoj je učestvovalo preko 200 trkača, dok je malo kasnije startovala i trka na 4,5km sa oko 100 učesnika.

 

Staza je bila dosta zahtevna, sa nekoliko uspona i nizbrdica, polovina kruga zemlja (sva sreća nije bilo veliko blato kao što sam se plašio), a druga polovina asfalt, veći deo kroz Kamenički park, a manji kroz deo Dečjeg sela blizu dvorca Marcibanjijevih. Vreme je bilo sunčano i dosta toplo za ovo doba godine, napose posle velikog snega i hladnoće pre samo nedelju dana. Krenuo sam u opremi iz stana u Petrovaradinu i taman se zagrejao oko 6km. Video sam mnoga poznata lica trkačkog sveta meni poznata, osim mojih Subotičana iz Trona, u prvom redu Đurike i Jamante i Fabo Ildiko i njene pulene iz škole trčanja među kojima je bila i Drena direktorica privatne Ekonomske škole u Subotici, zatim osim organizatora Srećko Mićić i Keti iz Active travelinga, pa Goran Čegar sa suprugom iz AK Apatina, Zdravko Mišović iz Kule takođe itd.

 

U prvom redu nakon startne linije bili su i glavni favoriti, triatlonci TK kluba Triogy Racing i TK kluba Dynamic, kao i atletičari OAK Beograd. Trijumfovao je dosta ubedljivo Ognjen Stojanović, kao što se i očekivalo, srpski reprezentativac u triatlonu sa vremenom 35min i 52s. Drugo mesto je zauzeo Beograđanin Dukadinović, treće i četvrto takođe članovi Ogijevog tima Adžić, pa Nikša. Ovu trku sam dobro istrčao u vremenu 44min i 34 sekunde možda koju stotinku slabije od našeg predsednika Đerđa Telekija-Đurike, skoro da smo isto ušli u cilj, a iza prve u ženskoj konkurenciji Bubnjević Ksenije, što bi u generalnom plasmanu bilo 11 ili 12 mesto. Garmin je pokazao da mi je prosečan „pejs“ na trci bio 4min:20sek po kilometru što za ovaj teren i moje sposobnosti nije loše. Uspevao sam neke trkače da pretičem na uzbrdicama dok sam na nizbrdicama bio oprezniji. Sve u svemu dobra trka kao uvertira u nadam se dobru trkačku godinu i ultramaraton Osijek-Apatin koji sledi za koji dan.

 

5.krosKamenica2018-03-29_174006

Pogledajte srodne članke...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *