6. reciklažni maraton 10.12.2017.

6. reciklažni maraton 10.12.2017.

 

6.RM 2

 

Lepo vreme nas je poslužilo, u ovim kasnojesenjim skoro zimskim danima. Zadovoljan sam poslednjim maratonom u ovoj kalendarskoj godini i verovatno i poslednjom trkom u istoj. Rezultatski malo slabije nego u oktobru, ali i uslovi su malo teži, pomalo stiže umor. Ovo je treći reciklažni maraton koji sam istrčao. Rezultat je 3:24:46. Lepo sunčano vreme obasjalo je novosadski kej, šetalište na limanu tog nedeljnog dana, ipak kao što reče moj prijatelj Pero bilo je to zubato sunce.

6.recikla_ni maraton

U dobrom raspoloženju oko 120 trkača je startovalo u 11h svako prema svojim mogućnostima. Krugovi su se nizali. Po običaju malo brže sam krenuo. Cilj je bio da se nađem tu negde između 4: 40 i 4:50 po kilometru, što sam veći deo trke ispoštovao. Obično za maraton ponesem dva magnezijuma, a sada sam imao samo jedan, nisam hteo da kupujem celu kutiju, a trebao sam i koji izotonik uzeti ranije. Prvi krug traženje tempa i grupe. Priključih se grupi koju je predvodio Saša Antić, a tu videh i mog prijatelja Miroslava Savića koji je prehlađen trčao. Grupa se držala kompaktno do nekog 15km kada je počela da se osipa. Prvi krugovi su mi dosta sporo išli, pa mi se naglo vreme ubrzalo da bi sedmi krug nekako izgledao razvučeno i javili se prvi znakovi krize. Ipak posle 35-tog kilometra i ulaska u 8 krug od ukupno 10 za maraton nisam mogao održati dobar peis, pad je krenuo od 5:01 do 5:26 na 39km da bih onda lagano poče da ubrzavam, čak da pokušam da znatno pojačam tempo u finišu kada me je sustigao i prestigao u poslednjih 500 metara Segedi Miša. Ni plasman nije bio loš, 8 mesto u apsolutnoj kategoriji.

6RM 1.

Blaga mučnina me je pustila posle konzumiranja energetskog pića koje sam poneo i lepe okrepe koju su spremili naši prijatelji iz ARK Fruške gore, a bilo je tu jabuka, grožđica, biogrica, čvaraka, sendviča i bakinih kolača, pravi rođendanski banket. Došao sam sebi, sačekao proglašenje i krenuo u jednu predvečernju šetnju po centru i ka mome Petrovaradinu. Prvo dvoje takmičara je išlo ispod 3h, dok je treći Zoran Radičanin išao oko 3:01, a kod žena je ubedljivo pobedila Kabić Tijana sa oko 3:19, koja je fantastično išla drugu polovinu i obišla me negde na tridesetom kilometru.

6. reciklažni maraton 10.12.2017.

 

Pogledajte srodne članke...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *